Tohle je nejenom recept na přípravu superrychlé pizzy, ale také supermňamózní pizzy. Můžete jí prakticky připravit z toho, co máte běžně doma v lednici - nejlepší je jako rychlá a lehká večeře. Přesto ale zasytí a najdete tam i pár vitamínků...
DOMÁCÍ SUPERRYCHLÁ BRAMBOROVÁ PIZZA
Protože budeme "pizzu" zapékat v troubě, je dobré si jí předehřát na 200°C. Na obložení budeme potřebovat plátky 1 větší nebo 2 menších brambor, které si dopředu nakrájíme na plátky a povaříme cca 2 minutky, aby byly skoro měkké. Uvařené brambory trošku osušte utěrkou.
Pro dvě osoby si připravíme 2 pšeničné tortilly, každou z nich potřeme 2 lžícemi zakysané smetany, kterou osolíme a opepříme. Na smetanu naskládáme osušené a povařené plátky brambor, pokrájenou 1 cibuli na půlkolečka, 4 plátky pikantního paprikového salámu (nejlepší je chorizo). Navrch posypeme pizzu strouhaným sýrem (můžete jakýkoliv sýr, ale výraznější jako např. čedar bude na pizze chutnější). Připravenou pizzu zapečeme v troubě dozlatova - to trvá přibližně 8 minut.
Slíbili jsme nějaké vitamínky - tak si mezitím co se zapéká pizza - pokrájejte 6 cherry rajčátek na čtvrtinky, dejte do misky spolu s 2 hrstmi rukoly, zakápněte vše lžičkou balzamikového octa a trochu vše opepřujte. Vše promíchejte.
Propečenou pizzu posypte salátem a podávejte...
BON APETIT!