Klasická italská kuchyně, Marcella Hazan

Smažený květák v parmezánovém těstíčku

Cosiuvarimetositakysnime.bloger.cz (») | 14. 3. 2010 | přečteno: 3899× | komentáře: 0
p3115582.jpgSmažený květák, vařené brambory a tatarka - česká klasika - ale teď podle Marcelly po italsku. Teda květák byl po italsku, protože u zbytku jsme zůstali patrioti. A dokonce z těstíčka zbylo na malý parmezánový svítek. Zkuste trochu netradiční variantu tradičního jídla. číst dál

Rajčatová polévka a Focaccia

p2275444.jpgNa včerejší večeři jsem přemýšlela o trochu lehčí variantě a snažím se držet v duchu masopustních tradic - takže žádné maso (zatím netuším jak dlouho to vydržíme). číst dál

Bruschetta s rajčaty, Risotto s parmezánem

Cosiuvarimetositakysnime.bloger.cz (») | 26. 2. 2010 | přečteno: 3333× | komentáře: 0
bruschetta.jpgBruschetta je jídlo, na které se mě osobně sbíhají sliny pokaždé když vidím rajčata. Když se dostanu do nějaké dobré restaurace a jsem hladová víc než obvykle (dobře, přiznávám, je to skoro vždycky), tak si jako předkrm dám právě bruschettu. A je taky pravda, že ne všude jí umí... někdy je to až k pláči co i s tak božsky jednoduchým a ďábelsky chutným jídlem dovedou provést! číst dál